Välkommen till Röda stugan i Oskarshamn för hantverk och aktiviteter. En gårdsbutik i närheten av Kalmar, Öland & Västervik.

Röda Stugan är ett litet företag som formger och tillverkar produkter för hem och trädgård. Vi utformar även produkter efter kundens önskemål. 

Vi tror på samverkan mellan människor och mellan företag. Vi vill växa tillsammans med andra. Därför bjuder vi in hantverkare, konstnärer m.fl. till samverkan. Vi hoppas på att kunna inspirera andra och dela med oss av vår skaparglädje. 

Under sommaren erbjuder vi kostnadsfria guidade visningar, där vi berättar mer om oss och vår verksamhet.

Vi öppnade till försäljning under våren 2020 och den skedde först från en tillfällig gårdsbutik på vår tomt. Under tiden renoverade vi vår Röda Stuga som öppnades som gårdsbutik till sommarsäsong 2021. Det är denna stuga som har gett vårt företag sitt namn. Men då hade redan vårt företag vuxit sig större än vad vi förväntat, så därför har vi även kvar den del där vi började. 

I stugan hittar ni heminredning. I den andra delen hittar ni trädgårdsprodukter. Vi har en stor trädgård där du kan röra dig fritt och från april till slutet på september kan du även få lite kaffe och glass om du känner dig sugen. 

Välkommen på ett besök!

Om oss

Vi som driver Röda Stugan heter Jan och Camilla Gustavsson. Vi startade företaget för att kunna ägna oss mer åt det vi brinner för, att forma och skapa produkter.  Vi är väldigt förtjusta i att arbeta med många olika sorters material utan att behöva känna begränsningar i kreativitet. Vi vill att det ska vara lite av en upplevelse att besöka oss och vi hoppas på att vi kan bidra med lite skaparlust. 

Camilla och Jan Gustavsson Camilla och Jan

Röda Stugan är en gårdsbutik belägen i Oskarshamn, en bit utanför Kalmar, Västervik och Öland. Här erbjuds kreativt skapade hantverk för såväl hem som trädgård. Vi vill inte sätta några begränsningar i vår kreativitet, därför låter vi fantasin flöda genom att använda oss av en rad olika material och tekniker. Att skapa är vår stora passion som vi genom Röda Stugan vill dela med oss av. För att ge en insyn i hur våran verksamhet fungerar så erbjuder vi under sommaren guidade turer, här får du veta mer om Röda Stugan och vilka vi är samtidigt som du får ta del av våra produkter. Varmt välkommen.